légy ellen necc edényfedő






























Nyáron kissé problémás a forró ételek hűtése, hűlni hagyása.

A frissen készült 4 liternyi madártejet már enni szeretnék a gyerekek, a pörkölt csak holnapra kell, de a nagy melegben minél előbb a hűtőszekrényben lenne a helyük...

Kertes ház, ajtó-ablak nyitva, gyerekek rohangálnak ki-be, így óhatatlanul hívatlan vendégek jutnak a lakásba.

Vagy befedem a legyek miatt az edényt, de akkor lassabb a folyamat; vagy hideg vízzel töltött lavórba teszem, de akkor is jobb lenne, ha a fedő nem zavarna be.

Tudom, hogy vannak tányér- és edényfedő burák, kupolák,
de sok helyet foglalnak.

Helyettük én előkapom a különböző méretben rendelkezésre álló "puha" fedőket.
És közben nagyon büszke vagyok magamra...,
hogy okosabb vagyok egy légynél és kifogtam rajta.

Természetesen szebb lenne egy rusztikus fedő; lenvászonból, pamut csipkével a szélén,
de gondolni kell az edény tartalmára is. Pörkölt... 

Hmmm, én inkább ilyet használok, amit nagyon könnyű tisztítani.

Szűrőként is kiváló, víztiszta levet kapunk;
itt éppen bodzavirágot öntöttem át rajta. 

Meg aztán vannak érzékenyebb élelmiszer-összetevők, melyeket nem ajánlatos fémmel érintkezve feldolgozni; azokhoz is megfelel, ha nincs kéznél műanyag szűrő is.

Én a sárga túrót is (recept itt) ilyenen szoktam lecsöpögtetni, mert nem szívja fel az édes levet,
mint egy vászon konyharuha.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon jó kis ötlet, én a hűtőtáskába használatos jégakkura szoktam állítani az edényt, így még gyorsabban lehűl. Fogok varrni ilyen kis fityulákat is, köszi az ötletet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, az is jól hűt; csak az a fránya fedő, ami bent tartja a meleget...
      De már ez is megoldva, mint látjuk :-D

      Törlés