Aki egyedi kiegészítőkre vágyik megbízható készítőtől, keressen meg bátran! Egyéni ötletekre is nyitott vagyok, csak a képzelet szab határt...
légy ellen necc edényfedő
Nyáron kissé problémás a forró ételek hűtése, hűlni hagyása.
A frissen készült 4 liternyi madártejet már enni szeretnék a gyerekek, a pörkölt csak holnapra kell, de a nagy melegben minél előbb a hűtőszekrényben lenne a helyük...
Kertes ház, ajtó-ablak nyitva, gyerekek rohangálnak ki-be, így óhatatlanul hívatlan vendégek jutnak a lakásba.
Vagy befedem a legyek miatt az edényt, de akkor lassabb a folyamat; vagy hideg vízzel töltött lavórba teszem, de akkor is jobb lenne, ha a fedő nem zavarna be.
Tudom, hogy vannak tányér- és edényfedő burák, kupolák,
de sok helyet foglalnak.
Helyettük én előkapom a különböző méretben rendelkezésre álló "puha" fedőket.
És közben nagyon büszke vagyok magamra...,
hogy okosabb vagyok egy légynél és kifogtam rajta.
Természetesen szebb lenne egy rusztikus fedő; lenvászonból, pamut csipkével a szélén,
de gondolni kell az edény tartalmára is. Pörkölt...
Hmmm, én inkább ilyet használok, amit nagyon könnyű tisztítani.
Szűrőként is kiváló, víztiszta levet kapunk;
itt éppen bodzavirágot öntöttem át rajta.
Meg aztán vannak érzékenyebb élelmiszer-összetevők, melyeket nem ajánlatos fémmel érintkezve feldolgozni; azokhoz is megfelel, ha nincs kéznél műanyag szűrő is.
Én a sárga túrót is (recept itt) ilyenen szoktam lecsöpögtetni, mert nem szívja fel az édes levet,
mint egy vászon konyharuha.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nagyon jó kis ötlet, én a hűtőtáskába használatos jégakkura szoktam állítani az edényt, így még gyorsabban lehűl. Fogok varrni ilyen kis fityulákat is, köszi az ötletet.
VálaszTörlésIgen, az is jól hűt; csak az a fránya fedő, ami bent tartja a meleget...
TörlésDe már ez is megoldva, mint látjuk :-D