10 éves fiam géppel varr

Az iskolai adventi vásárra készítette legnagyobb fiam, Vince, a lentebb látható textil szaloncukrokat.

Előzménye csak annyi, hogy anyjához hasonlóan Ő is alkotási vágytól fűtött teremtmény és kitalálta, hogy varrni fog. Próbáltam róla lebeszélni, hiszen még csak 10 éves, meg különben is biztos cikizni fogják érte, de hajthatatlan maradt, vállalva minden következményt.

Hadd ömlengjek egy kicsit...

Miután varrószakkört is tartok felnőtteknek, így nyugodtan állíthatom, hogy a nagyokkal is felveheti a versenyt.

Van néhány dilim, többek között a szép 1 mm-es díszítő, rögzítő letűzés. Na ezt elsőre olyan szépen oldotta meg, hogy öröm volt nézni, lásd piros szaloncukor - közeli kép. A talpszélesség elsőre tökéletesre sikerült, csipkék szépen futnak, beszegte az egyik hosszanti oldalt, kézzel varrta össze a szaloncukrok hátulját.

Nem tudom, hogy tartsam-e vissza a varrástól hiszen mégiscsak fejlődésben levő fiú..., (nehogy későn kapjak észbe, hogy útközben lány lett), de olyan szinten érzi a dolgot, hogy gátolni sem szeretném a kibontakozásban. Sose lehet tudni, hogy mire lesz jó megszerzett ismerete, még akár híres ember is lehet:-)))


Ugye csodálatos?







Itt az iskolai osztály Mikulás-zsákjai készülnek, persze Vince keze által:



Illatzsákokat is varrt, festéssel felújított vállfákhoz. Én csak figyelő tekintettel követtem, hogy mit csinál. Hát mit csinálna: gyönyörűen felvarrja a csipkét és a szatén szalagot, a szája behajtását szépen letűzi, stb.
Őszintén szólva azért megnyugodva látom, hogy barkácsol is a varrás mellett...

5 megjegyzés:

  1. Méltán doboghat büszkén a szíved!!!!
    "Nem tudom, hogy tartsam-e vissza a varrástól hiszen mégiscsak fejlődésben levő fiú..., (nehogy későn kapjak észbe, hogy útközben lány lett), "---ezen jót kacagtam.:)Nem lesz lány.Gondolj bele, régen milyen sok férfi varrt,lásd férfiszabók ....Csodás öröm ez!

    VálaszTörlés
  2. Nem hiszek a szememnek! Fantasztikus, ahogyan a kezére áll a varrás Vincének! Ne aggódj semmitől, hagyd csak kibontakozni! Lehet, hogy ő a jövő egyik divatdiktátora, ami most kezdődött el zsákok és apróságok varrásával...:) Gratulálok ehhez az ügyes és szép FIÚhoz!

    VálaszTörlés
  3. Büszke lehetsz a fiadra,gratulálok nagyon ügyes !

    VálaszTörlés
  4. De jó lenne tudni, hogy Ricky Tims hány éves korában kezdte. Szerintem több kört fog ráverni.

    VálaszTörlés
  5. Márta néni!
    Bevallom, hogy eddig gőzöm sem volt, hogy ki az a Ricky Tims (a foltvarrásban nem mozgok otthonosan), de megkerestem a neten. Hát, mit mondjak, lenyűgöző munkái vannak, el sem hiszem...
    Eddig csak aggodalomra okot adó nevek jutottak az eszembe, mint "férfi"-készítők, de ez most egy csapásra megváltozott.
    Köszönöm!!!

    VálaszTörlés