Egy kis összesítő több megközelítésből: BANDELETTES, a combvédő csipkepánt; varrás-segédlettelSzigorún csak nőknek... ;-) mert ez a mi titkunk.
Ahogy látom a falatnyi sortokat viselő nőkön -legyenek akár ducibbak vagy soványabbak-, az bizony alkati kérdés, hogy összeér-e a combjuk. Ha igen, akkor a szoknya alatt nyáron kidörzsölődik.


Vannak különböző praktikák, kencék, olajok, hintőpor; ki ezt használ, ki azt, ki izzadásgátlót ken a kritikus területre, ki meg éppen síkosítja (de az nyilván elvárás, hogy nem hagyhat mondjuk olajos foltot a ruhán, bármit is használunk).


Van az a réteg, aki nem vesz fel szoknyát.
Vagy ha igen, akkor alatta kisnadrág...
De az meg nagyon meleg.


Aztán létezik egy számomra
erősen ódivatú megoldás is,
egy, a csipőre, derékra pántokkal felerősített
, csak a combközepet védő alkalmatosság.

Erről egy
magyar vonatkozású leírás itt...


Szóval ez itt a 'bandelettes' elnevezésű, rugalmas csipkeszalagból készült combfix, de ebben az olvasatban szigorúan funkcionális céllal viselve.Bárkinek, akinek problémát okoz a kidörzsölődés...
Plus size modelleknek és soványabb társainknak is.Persze lehet esztétiki céllal is viselni, olyankor, ha netán is nem lenne szükséges.
Kisnadrág alá, csizmából kibukkanva...
Akinek van bizalma külföldi, online rendeléseket teljesítő, Hong-kongból érkező cuccokhoz és nem izgága, kivárja a postázási időt, rendelhet a netről is (750 - 6000 ft-ig)
Kb. fele annyiba fog kerülni, mintha hazai rövidáruból, mi magunk készítenénk el.

Illetve működhet kész combfix is, ha óvatosan levágjuk róla a harisnyarészt, de azok a darabok, amik velem szembejöttek, nem voltak elég szélesen csipkézettek, márpedig akkor az aljuk felpöndörödhet. Pedig turiban láttam egyet 200 forintért...
Erre felmerülhet a kérdés, hogy mi van, ha teszünk egy keskenyebb csipkének az aljába is szilikon szalagot? Nekem olyan van, amelyen csak felül fut szalag, szerintem zavaró lenne, ha két helyen tapadna és közötte húzódna a bőröm. Ez csak elmélet, feltételezés, ne vegyétek készpénznek...  


De ha valaki gazdagabb színválasztékot kíván, más  színárnyalatból szeretné és nem szokott online rendelni, ezért házilag készítené el, a következőket kell tudnia...
(olvasd végig, mert a végén mutatom a rossz tapasztalatomat is, ami segíthet dönteni, hogy varrsz vagy nem varrsz ilyet)Kellékek:
- rugalmas avagy elasztikus csipke, kb 15 - 20 cm szélességben.
- keskeny szilikon szalag (1 cm széles)
  De arra figyeljetek, hogy a tapadós fajta legyen, mondjátok az eladónak, hogy combfixhez kell! 
  Mert különben olyat kaptok, ami szintén szilikon csík, de csak arra alkalmas, hogy a ruhák 
  varrásához fogjátok hozzá ott, ahol nem szabad, hogy megereszkedjen a varrás (pl vállvarrás)
- sztreccs-öltést varrni tudó bármilyen gép


Lemérjük a combunkat abban a magasságban, ahol viselni fogjuk a csipkeszalagot.

Egy kicsit szorosabbra kell készíteni, hogy ne csússzon le, tehát úgy mérjetek!!A külföldi oldalakról rendelt csipkepánt lehet, hogy varrás nélküli, körkiképzett, de ez minket nem izgat, a miénk varrott lesz, olyan, mint a képen.

Talpszélességben varrjuk végig a kívánt méretre vágott csipkét, rugalmas öltéssel.Ha kész, mehet rá a szilikon pánt, szintén rugalmas öltéssel.
És kész is van; nem csúszik le, nem pöndörödik se fel, se le, nem suhog járáskor, szellőzik, nem melegít és mellette szuperszexi, ha netán leüléskor, egy rövidebb szoknya alól kivillan...

Én ilyen színekben készítettem magamnak
És akkor lássuk a sok pro érv mellett a kontra érvet:
Két napos viselés után, a méregdrága csipkéből készült bandelettes elkezdett kibolyhosodni.
Ott, ahol amúgy, nélküle a comb dörzsölődne.
Szóval csúnya lett és a szálak összegubancolódnak, kissé összekapaszkodnak a két comb között. Viszont később nem hatványozódik a gubanc, nagyjából megmarad a mennyisége.
Ezek után képzelem, hogy a 800 forintos hong-kongi darabok mit tudnak...

De akit ez nem zavar és az előnyeit szeretné élvezni, az vágjon csak bele, mert a haszna azért nem kérdőjelezhető meg.


Ilyen volt, és amolyan lett KÉT NAP UTÁN!!! lásd következő kép.
4 megjegyzés:

 1. Szi erdekelne tobb heti hasznalat utan is jo? Varrast vallalsz? Leci ide valaszolj szmse@citromail.hu

  VálaszTörlés
 2. Szia! Csatlakoznék az előttem szólóhoz: vállalsz varrást? Köszönettel, Timi

  VálaszTörlés
 3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
 4. Szia,engem az érdekelne, hogy melyik röltexbe sikerült tapapós szilikon szalagot venned? Voltam eddig párban,de még nem találtam sehol sem. :(

  VálaszTörlés