TISZTELT ÉRDEKLŐDŐK!

TÁJÉKOZTATOM ÖNÖKET, HOGY -várhatóan- HOSSZABB IDŐN KERESZTÜL SAJÁT CSALÁDOM SZÁMÁRA KELL TEVÉKENYKEDJEK, EZÉRT EBBEN AZ ÉVBEN MÁR NEM TUDOK MEGRENDELÉSEKET FOGADNI.

BURDA - TANÁCSOK: varrásleírások, szakkifejezések magyarázata, ötletadó varrományok, varrásba rejtett cipzár, szabás-varrás szótár, vasalás, bőr varrása, flitter, kötés kerettel, kötött anyagok, közbélések, zsinórozott gomb, műszőrme, gallér varrás, pié, szegőzés, nadrág varrás, pompon készítése, strasszos táska, és így tovább,

Található néhány munkamenetet is a képek között, amihez szabásmintát nem töltöttem fel, mert csak a "hogyan"-ja a lényeg. A rajzon látható, vagy a leírásból kiszámolható módon elkészíthetők, saját elképzelésre alakítható darabok (táska, textil fali tároló).

A kisbetűs képek rákattintva (akár többször is) nagyíthatók!!

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.comUjjhasíték készítése

Női kalap

Tornazsák varrás
Hálózsák varrása 1.

Hálózsák varrása 2.

Kislánykalap 1.
Kislánykalap varrás 2.

Ülőpárna

Ülőpárna varrás
Gyűrt anyag készítés

Vasalási tudnivalók


Zseb varrás


Szoknya varrás 1.

Szoknya varrás 2.Cipp-zár rövidítés
Napellenzős sapka


Vidám papucscipő

Halacskás táska 1.

Halacskás táska 2.
Autós gyerekülés huzatok 1.


Gyerekülés huzatok autóba 2.

Gyerekülés huzatok 3.

Gyerekülés huzatok 4.

Gyerekülés huzat 5.

Gyerekülés huzat 6.

Babacipő varrása
Hátizsák 1.

Hátizsák 2.

Textil nyúl


Vasalási tanácsok

Én inkább tolltartónak vagy neszeszernek nevezném. De egye fene, legyen aranytáska.

Bőr varrása 1.

Bőr varrása 2.
(csak használati bőr tárgyak varrásához ajánlott, orvosoknak sebész-technikai könyv áttekintését javaslom.)


Doboz formájú piperetáska és textil fali tároló, hamarosan teszek fel hozzá képet is.

Flitter varrása

Kötő keret

Kötött anyagok varrása

Közbélés-típusok

Tudnivalók a közbélésről

Tudnivalók a műszőrme varrásához

Pompon készítése

Színházi táska

Varrós szakkifejezések magyarázata

Elegáns alkalmi táska

Német-Magyar szabás-varrás kisszótár


Rejtett cipp-zár varrása

Szmokkolás 1.
Szmokkolás 2.

31 megjegyzés:

 1. Kedves Cshz71! Lehet, hogy a leírások jók, de ennyi oldalt egy könyvből nem illik beszkennelni (szerzői jogok).

  VálaszTörlés
 2. Kedves Ildikó!

  A korrekt hozzáállás jegyében közzéteszem megjegyzését, de nem értek vele egyet.

  Egyrészt nem egy könyvből tettem közzé, hanem több évnyi kiadványból ollóztam ki egy-egy leírást, több megsárgult magazinrész is látszik (bár erősen dolgoztam rajtuk képszerkesztővel is) másrészt -MINT AZ OLDAL CÍME IS JELZI-, közzétettem a forrást, jelezve, hogy Burda-ötleteket olvas a látogató, nem saját tanácsok. Harmadrészt nem a legfrissebb kiadványok kerültek fel, hanem 100 éves újságcikkek, ezért anyagi kár sem éri a kiadót, negyedrészt pedig szabásminták sem szerepelnek.

  Szép napot és még szebb jövőt kívánok: nemcsaktaska

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ildikó félreértelmezte a szerzői jogokat!

   Ezek jól használható ötletek, amit köszönünk!

   Nem a trendi ruhákat osztottad meg!
   Mosolygós szép napot!

   Törlés
 3. Én mindenképpen örülök neki, és köszönöm :)

  VálaszTörlés
 4. Akkor már érdemes volt megcsinálnom az oldalt! Örülök, hogy örülsz és használni tudod az ötleteket, valamint köszönöm a támogató megjegyzésedet!

  VálaszTörlés
 5. Nagyon szépen köszönöm ezt az átfogó nagyon hasznos összeállítást! Szívesen fogadom a továbbiakat is!

  VálaszTörlés
 6. Érdemes volt , ez biztos.Én úgy vagyok vele, hogy mikor tehetem megveszem ezeket a lapokat, de többnyire nem sikerül rájuk találni. Egyrészt felénk nem igazán jelennek meg, másrészt meglehetősen drágák.Mégis megveszem mikor tudom.Mindenképpen hálás vagyok, ha önzetlen emberek számomra is elérhetővé teszik ezeket a kincseket.Köszönöm :)

  VálaszTörlés
 7. Igazából ezek vagy nagyon régi kiadványok (mint az első, bíráló megjegyzőnek válaszoltam), vagy egy kis utánjárással máshonnan is (pl. könyvtárból, fénymásolva) beszerezhető varrásmenetek, ezért inkább csak összefoglalónak szántam. Volt, mikor nekem is jó lett volna így együtt látnom a leírásokat; ezért arra gondoltam, elkészítem, hátha segít másoknak is.
  (Merre van a "felétek"?)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Csak köszönet jár ezért a segítőkész, óriási munkáért 😊

   Törlés
 8. Felénk, itt a Kárpátoktól körülölelt Erdély szívében,Marosvásárhely és Szováta között félúton, Erdőszentgyörgyön :)

  VálaszTörlés
 9. De szépen írtad, melengeti szívemet! Megnéztem a neten, biztosan szép lehet élőben is.

  VálaszTörlés
 10. el sem hiszem, hogy ilyen összefogalaló létezik :) nagyon szuper! én arról kerestem valami infót, hogy bőrt hogyan kell helyesen varrni, és ez az első oldal, amin használható információt találtam, itt viszont annyira jók a leírások, hogy szerintem csak ezek alapján már elboldogulok! nagyon köszönöm!!! :)

  VálaszTörlés
 11. Aztán szép legyen az a bőr! :-))
  (Nem az enyém az érdem, lásd első levélváltás.)

  Ahova én járok könyvtárba, ott egy csomó Burda-kiadvány is olvasható helyben, azokban biztos, hogy még több izgalmas segítséget találhat az olvasó.

  VálaszTörlés
 12. Szia cshz71!
  Mivel nem tudom a nevedet, így szólítalak meg.:)
  Nagyon örülök, hogy rátaláltam, az oldaladra, nagyon szépen köszönöm, hogy egy csomó hasznos tanácsot raktál fel, sokat lehet belőle tanulni.
  Én most a gallár bevarrásával küzdök, arra kerestem rá, és így találtam Rád. Így kép alapján elég nehéz nekem, mivel olyan típusu ember vagyok, aki szeretem ha egyszer megmutatja valaki élőben, utána már semmi gond. Nem tudom miért , de így leírások alapján nem nagyon értem meg a gyakorlati dolgokat. Lehet, hogy én így vagyok kódolva:)
  Látom, hogy Neked is Singer 1116-os varrógéped van. Hogy vagy megelégedve vele? Nekem is az van, de olyan gondom van, hogy illene már beolajozni, de csak két lukat látok rajta ahová csöppentettem egy kis olajat, tudod a varrótalpon található két luk. Szerinted még kell valahol olajozni? Sajnos a leírásban nincs benne.
  Üdvözlette: Ili

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én évente csontig lemacerálom a burkolatot a gépről és minden forgó alkatrészt megolajozok. Meg vagyok elégedve a géppel, nem szokott vele gond lenni.
   Szép napot kívánok: Zita

   Törlés
 13. Köszönöm én is az összeállítást, ki fogom linkelni a blogomra! Köszi h fáradtál vele, sokat segít!!

  VálaszTörlés
 14. Te,nekem nagyon kedves "nemcsaktaska" !
  Órák óta kóvájgok a neten, ugyanis alkalmi táskát horgolok, de nem tudtam mivel béleljem ki, hogy tartása is legyen, és mivel zárjam. Teljesen véletlenül nyitottam meg az oldaladat, és mindent megtaláltam, amit az eddig átböngészett vagy harminc oldalon hiába kerestem.
  Nagyon hasznos munkát végeztél-végzel, KÖSZÖNET érte!
  Ha még azt is tudnád, és elárulnád nekem, hogy a mágneskapcsot milyen szakirányú üzletben keressem, hát tied a fele királyságom...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Nusa-Szegedről!

   Köszönöm az elismerést! Azért készítettem az összeállítást, hogy ne kelljen rögös úton haladni...
   A mágneskapocs cipőkellék, táskakellék boltokban kapható (én 60 Ft-ért veszem).
   Szia: Zita

   Törlés
  2. Előfordulhat gazdagabb kínálattal rendelkező rövidáru boltokban is... Választhatsz antikolt (barnás) és krómozott (csillogó fémszínű) között, valamint kétféle méretet szoktak tartani; a nagy kb. 2 cm átmérőjű, a kicsi pedig 1 cm körüli.

   Törlés
 15. Nagyon jó munkát végeztél "nemcsaktaska". Én is köszönöm ezt a hasznos összeállítást, amire csak most akadtam rá. Szerintem mindenkinek, aki egy kicsit varrással foglalkozik örülni kellene egy ilyen oldalnak és nem a kákán is csomót keresni. Sajnos ilyen világban élünk. Nem is értem az ilyen embereket, hogyan lehet még ebbe is a negatívumot keresni. Aki nem tud örülni a másik ember sikerének az mitől várja, hogy a saját élete boldogabb lesz, ha csak az irigység, a negatív gondolkodás, a másik ember megbántása motiválja a gondolatait. Nem ismeri a vonzás törvényét! Szeresd embertársaidat, hogy téged is szeressenek! Hogyan lehet egy ilyen témához is rosszindulattal hozzászólni.
  Ráadásul ezeket az összegyűjtött komoly szakmai kihívást jelentő megoldásokat önzetlenül hozzáférhetővé tetted mindenki számára. Köszönet érte.

  VálaszTörlés
 16. Kedves Bloggista!
  Köszönöm a sok összeszedett anyagod. Engedelmeddel varrótanfolyamomon használnám segédanyagként, így nem kell nekem kikeresgélnem a régi Burdáimból.

  VálaszTörlés
 17. Köszönöm a hasznos tanácsokat! Én ruhazsákot varrok és a zipzárnál akadtam el. Remélem így sikerül megvarrnom. Még egyszer köszi!

  VálaszTörlés
 18. Köszönöm a hasznos tanácsokat! Én ruhazsákot varrok és a zipzárnál akadtam el. Remélem így sikerül megvarrnom. Még egyszer köszi!

  VálaszTörlés
 19. Szuper kis gyűjtemény! Köszönöm!

  VálaszTörlés
 20. Nagyon jó gyűjtemény...köszi

  VálaszTörlés
 21. Kedves "nemcsaktaska"! Örülök, hogy ráakadtam oldaladra! Rengeteg régi Burdám van, melyeket most ismét elővehetek, és segítségeddel tudatosabban, ezért gyorsabban bővíthetem ruhatáramat! Köszönöm alapos és türelmes munkádat, mellyel megosztottad ezt a hatalmas és hasznos gyűjteményedet! Sokunknak szereztél vele örömet!

  VálaszTörlés
 22. Nagyon hasznos dolgokat gyűjtötték össze

  VálaszTörlés
 23. mondták már,hogy szeretünk.................. köszönöm

  VálaszTörlés